news-img-amp_1_iridium_edition

BluGuitar presenteert de nieuwe Metal Amp - AMP1 IRIDIUM EDITION

BluGuitar GmbH, Saarbrücken 16 september 2019 (ictw) - Met de BluGuitar AMP1 IRIDIUM EDITION introduceert BluGuitar een pedalboardversterker die vanaf nul is ontwikkeld en compromisloos is ingesproken voor moderne metalklanken.

Deze unieke metalversterker in pedaalformaat levert strakke en karaktervolle klanken en heeft nauwelijks enige sonische overlap met de Classic Rock-gestemde AMP1 Mercury Edition. Beide AMP1's vertegenwoordigen het perfecte huwelijk tussen een echte buizenklank en 100 watt vermogen in een ongeëvenaard compact en lichtgewicht formaat.

In samenwerking met ervaren internationale metalgitaristen heeft BluGuitar-oprichter en professioneel gitarist Thomas Blug deze nieuwe versterker ontworpen, afgesteld en geperfectioneerd. Drie onafhankelijke gain-kanalen leveren een rijk en strak overdrive-geluid dat kan worden aangepast in gain-structuur en timbre. Elk van deze kanalen biedt een andere attack, respons en dynamiek.

Het VINTAGE kanaal biedt een strak en middentonerig houtachtig geluid dat vooral bij extreem lage stemmingen doorklinkt, terwijl het een romige vervorming in de middentonen levert.

Het CLASSIC kanaal daarentegen, met zijn harde vervormingscurve en speciaal afgesteld basfilter, is snel, percussief en aanzienlijk breder en harder in het middengebied dan het VINTAGE kanaal. Het middentonenspectrum kan met de Custom Control TONE worden ingesteld van "Hot Rodded British High Gain" tot "Teutonic Wall of Sound".

MODERN levert met zijn extreem hoge gain-reserves een kristalheldere scheiding van snaren door massieve low cut en kan met de Custom Control TONE-regelaar worden aangepast van een "cut through the mix"-sologeluid tot de "maximale brutaliteit"-typische V-curve in de middentonen.

Dankzij de 100 watt eindversterker heeft het CLEAN kanaal van de AMP1 IRIDUM EDITION een enorme headroom en treble reserves die zelfs mid-range humbuckers helpen transparante, sprankelende clean sounds te bereiken. Het serieel/parallel schakelbare effectpad maakt de AMP1 IRIDUM EDITION het perfecte platform voor pedalen als shimmer reverb, modulatie of delay.

Thomas Blug is de geestelijke vader van de buisgedreven pedaalversterkers. In meer dan 30 jaar als versterkerontwerper ontwikkelde hij in het begin van de jaren 90 buizenpedalen voor gerenommeerde bedrijven die vandaag de dag nog steeds als mijlpalen worden beschouwd. Al zijn ervaring is verwerkt in zowel de AMP1 MERCURY EDITION als de AMP1 IRIDUM EDITION.

Meer informatie over de AMP1 IRIDIUM EDITION:
https://benelux.bluguitar.com/products/amp1/amp1-iridium-editionTerug naar overzicht